Nieuws‎ > ‎

Vol programma voor Günther en Julia afgelopen zondag

Geplaatst 26 aug. 2013 13:48 door Thijs Lommen   [ 26 aug. 2013 13:49 bijgewerkt ]
Zondagmiddag 25 augustus, Kloveniersburgwal: op een zonovergoten ponton van het Grachtenfestival liet de Vijzelgrachtbuurt alvast iets horen van de buurtopera over de Noord/Zuidlijn. 

Het publiek op het ponton en op de kade hoorde zingen over overlast op de Vijzelgracht en over het drama van de verzakking:


en over hoop:
Die ochtend had deel 1 van het culturele drieluik plaatsgevonden dat SCAVA in het kader van de randprogrammering bij de buurtopera organiseert in samenwerking met het Rijksmuseum, Bureau Monumenten en Archeologie en Cees Holtkamp. Circa 30 volwassenen en kinderen hoorden Peter Kranendonk van Bureau Monumenten en Archeologie vertellen over de archeologische voorwerpen die naar boven zijn gekomen bij de werkzaamheden aan de Noord/Zuidlijn. Daarna werd de groep rondgeleid door het Rijksmuseum. Op 8 september volgt het derde deel van het programma: een historische rondleiding over de Vijzelgracht door Cees Holtkamp, stadsgids en meesterbakker (inschrijven kan nog via info@scava.net). SCAVA zal de komende maanden en jaren nog meer van dergelijke activiteiten organiseren. Abonneer je op nieuws van SCAVA per email om niets te missen.

(foto's Martin Pluimers)

Ondertussen repeteerde het koor van de buurtopera met de band al vanaf 10 uur die zondagochtend in De Krakeling, waar onder strakke leiding van regisseurs en dirigent het hele stuk van begin tot eind werd doorgenomen. Dat alle repetities vruchten beginnen af te werpen kunt u horen op de filmpjes van het optreden op het Grachtenfestival aan het einde van die volle dag. 

                

Sjoerd Wildervanck. componist van Günther en Julia, na afloop van de preview op het Grachtenfestival


Comments