Nieuws‎ > ‎

Verslag van audities voor Günther en Julia

Geplaatst 31 jan. 2013 17:16 door Thijs Lommen   [ 31 mrt. 2013 14:24 bijgewerkt door Martijn Nykerk ]
Op 28 en 29 januari vonden de audities plaats voor Günther en Julia, buurtopera over de Noord/Zuidlijn. Meer dan 4000 flyers, tientallen posters op de ruiten van ondernemers op en rondom de Vijzelgracht, op de hekken rondom de bouwput op de Vijzelgracht en elders in de buurt hadden hun werk gedaan: het maximale aantal van 60 (!) deelnemers had zich aangemeld voor de audities. Een lastige opgave voor dirigent/repetitor (Erik Waerts), de beide regisseurs (Thérèse Hoes en Henk Wouters) en componist (Sjoerd Wildervanck) om de zang- en spelkwaliteiten van iedereen tegen elkaar af te wegen. Maar inmiddels hebben ze een keuze gemaakt: ruim 40 deelnemers hebben te horen gekregen dat zij zijn uitgenodigd voor de eerste repetitie op maandag 4 februari a.s. Voor een verslag van de audities van een van de deelnemers klik hier.

een refrein van een lied uit Günther en Julia wordt ingestudeerd waarna het door de groep wordt gezongen en solo door iedere deelnemer (foto Martin Pluimers)
van links naar rechts: Thérèse Hoes (regisseur), Erik Waerts (dirigent/repetitor), Sjoerd Wildervanck (componist) en Henk Wouters (regisseur) (foto Martin Pluimers)
Comments