Nieuws‎ > ‎

Vanaf 18 maart aanmelden kinderaudities Günther en Julia

Geplaatst 17 mrt. 2013 08:23 door Thijs Lommen   [ 31 mrt. 2013 14:30 bijgewerkt door Martijn Nykerk ]
Meld je aan voor de kinderaudities van “Günther en Julia”, de buurtopera over de Noord/Zuidlijn!


Zit je in groep 5, 6, 7, 8 van de basisschool of in de eerste klas van de middelbare school èn vind je zingen en toneelspelen leuk, dan is dit je kans om te schitteren in “Günther en Julia”.

We zijn op zoek naar 10 kinderen van verschillende leeftijden.Ongeveer 50 kinderen kunnen meedoen aan de audities. Als veel meer kinderen zich aanmelden, moeten de regisseurs en zangdocenten helaas een keuze maken wie aan de audities kunnen meedoen.

De audities worden gehouden in jeugdtheater “De Krakeling” op vrijdagmiddag 12 april en zaterdagochtend 13 april. Met twee muziekdocenten en twee regisseurs ga je, samen met andere kinderen, leuke liedjes leren en toneeloefeningen doen. Het duurt ongeveer één uur.

De aanmelding voor de audities begint op maandag 18 maart en eindigt op vrijdag 5 april. Op woensdag 10 april weet je of je mee doet en wanneer.

Belangrijk om te weten, ook voor je ouders: 

Als je wordt uitgekozen om mee te doen aan “Günther en Julia”, moet je er rekening mee houden dat het best veel tijd kost. Eind april/begin mei krijg je te horen wanneer de repetities beginnen. Tot de zomervakantie zijn er ongeveer 10 zangrepetities op donderdagmiddag van 15.30–16.30u. Daar komt bij dat je ook een aantal zondagen moet repeteren, samen met de volwassenen. In de schoolvakanties wordt er natuurlijk niet gerepeteerd. 

“Günther en Julia” wordt gespeeld in een theatertent op het terrein van speeltuin UJ Klaren aan het Weteringplantsoen. Speeldata: vrijdagavond 20 september, zaterdagmiddag en -avond 21 september, zondagmiddag en –avond 22 september. De avond voorstellingen beginnen vroeg vanwege de leeftijd van de kinderen. Er zijn in totaal vijf voorstellingen. Om het niet te zwaar te maken, speel je in twee of drie voorstellingen, verdeeld over drie dagen, mee.

Als je denkt: “dit is iets voor mij”, vul dan het aanmeldformulier in dat vanaf morgen (18 maart) op onze website (www.scava.net) te vinden is!

Hebben jouw pappa of mamma al gestemd voor Günther en Julia als leukste buurtinitiatief van Amsterdam (actie van het Oranje Fonds). Nee? Zeg ze dat ze snel moeten zijn! Stemmen kan nog tot vanavond (zondag 17 maart) half 8!