Nieuws‎ > ‎

Oproep aan kinderen voor audities Günther en Julia

Geplaatst 7 mrt. 2013 08:57 door Thijs Lommen   [ 31 mrt. 2013 14:26 bijgewerkt door Martijn Nykerk ]
Misschien heeft jouw vader of moeder meegedaan aan de audities voor Günther en Julia, buurtopera over de Noord/Zuidlijn. Vaders en moeders zijn al een tijdje liedjes aan het instuderen, maar nu is het tijd voor jullie: op vrijdagmiddag 12 en zaterdagochtend 13 april zullen kinderaudities plaatsvinden in Jeugdtheater De Krakeling. Wil je met ons meezingen en spelen? We zoeken ongeveer 10 kinderen uit de groepen 5 tot en met 8 en de brugklas. 

“Günther en Julia” is een rockopera (musical met veel moderne liedjes), door en voor volwassenen en kinderen die wonen, werken of naar school gaan op of in de buurt van de Vijzelgracht. Het verhaal gaat over Merlijn die voor zijn moeder een mooi cadeau heeft gemaakt op school, maar vlak voor de verjaardag van mamma verzakt hun huis en mag hij niet meer naar binnen om het cadeau te pakken. Wat nu? Zal Julia, zijn juf, hem kunnen helpen? Alleen? Of heeft ze de hulp nodig van Günther, die werkt aan de bouw van de Noord/Zuidlijn en die haar wel héél erg leuk vindt… 

De voorstelling wordt gemaakt met de hulp van professionele regisseurs en dirigent. Een muzieklerares helpt bij het instuderen van de liedjes.

Je kunt je inschrijven voor de audities van 18 maart tot 5 april door middel van een inschrijfformulier op onze website (www.scava.net). Op onze website kun je dan ook praktische informatie vinden over de repetities en andere dingen die te maken hebben met de buurtopera. Let ook op de posters die binnenkort opgehangen worden op scholen in de Vijzelgrachtbuurt. Doe mee! De audities worden erg leuk!

Günther en Julia wordt geproduceerd door Stichting Culturele Activiteiten Vijzelgrachtbuurt Amsterdam. SCAVA organiseert voor jullie ook een leuk kinderprogramma in samenwerking met bekende en onbekende vrijwilligers uit de buurt en gemeentelijke en culturele instellingen. Een apart programma over de thema's buurt, Noord/Zuidlijn en (muziek)theater, met muziek, theater, dans, handvaardigheid, (historische) rondleidingen op en onder de Vijzelgracht en nog veel meer. SCAVA bespreekt op dit moment met basisscholen in de buurt op welke manier dat programma zou kunnen aansluiten bij de activiteiten op school. Binnenkort meer nieuws daarover. En dan gaat ook de kinderpagina op deze website in de lucht!

Wist je overigens dat je een heerlijke verrassing van Holtkamp kunt winnen als je raadt op welke plaats op de Vijzelgracht een bepaalde foto is gemaakt? Kijk maar eens naar de foto-wedstrijd "Wat zie ik?" op de homepage van onze website. Daar lees je ook over de uitreiking van de prijs aan Florentien, de eerste winnaar van de foto-wedstrijd.
Comments