Nieuws‎ > ‎

Ongehoord!

Geplaatst 6 mei 2013 08:18 door Thijs Lommen   [ 6 mei 2013 08:26 bijgewerkt ]
Heeft u al eens elektromagnetische velden gehoord? Wel? Maar toch zeker niet onder de grond in station Vijzelgracht? Precies, dat vermoedden we al. En daarom speciaal voor de website van SCAVA het onhoorbare hoorbaar gemaakt door Nanny Roed Lauridsen (meer informatie over Nanny op www.klankmaat.nl): het geluid van verschillende elektromagnetische velden van de bouwlampen ondergronds in station Vijzelgracht, opgenomen met een zogenaamd 'telephone pick up coil'. Luister en geniet van alles wat nu al ondergronds van noord naar zuid gaat. Ver voor de opening van de Noord/Zuidlijn! Luister hier naar het geluidsfragment:

Wat hoor ik?


En luister dan daarna eens naar al die 8 andere prachtige opnamen van de bouwplaats op de Vijzelgracht die Nanny voor SCAVA maakte. U vindt ze allemaal terug in ons geluidsarchief (klik hier voor het geluidsarchief). Op de homepage van SCAVA kunt u iedere week luisteren naar een nieuw geluidsfragment van haar.

Wat u misschien ook nog niet gehoord heeft: meerdere aannemers en adviseurs die betrokken zijn bij de aanleg van de Noord/Zuidlijn steunen de financiering van Günther en Julia, buurtopera over de Noord/Zuidlijn. Inmiddels maken naast Dienst Metro van de gemeente Amsterdam de volgende bedrijven de buurtopera mogelijk: Max Bögl, Saturn (Dura Vermeer en Züblin) en Herrenknecht. En we zijn in gesprek met nog meer bij de aanleg van de Noord/Zuidlijn betrokken partijen...