Nieuws‎ > ‎

Nieuwe projecten SCAVA

Geplaatst 18 mrt. 2014 00:59 door Thijs Lommen
Het is even stil geweest rondom SCAVA maar we hebben niet stil gezeten! De afgelopen maanden hebben we hard gewerkt aan verantwoording en eindverslag van de buurtopera voor onze subsidiegevers. Dat is nu gelukkig afgerond, zodat we weer vooruit kunnen gaan kijken. We hebben veel plannen en we zijn ook al weer aan de slag gegaan met nieuwe projecten.

SCAVA is verantwoordelijk voor de culturele invulling van een groot feest op de Vijzelgracht eind mei 2014. Binnenkort volgt daarover meer informatie. 

Met hulp van SCAVA is een toneelcursus gestart voor de buurtgenoten die deel uitmaakten van de cast van Günther en Julia. En ook het koor gaat door: binnenkort starten zanglessen waarbij een groot deel van het koor van Günther en Julia betrokken is.  

Voorts is SCAVA druk bezig met het uitwerken van plannen om een cultureel platform voor de buurt op te zetten. Steunend op het netwerk dat SCAVA als producer heeft opgebouwd in het kader van de buurtopera over de Noord/Zuidlijn wil SCAVA als aanjager functioneren van kleinschalige culturele initiatieven door en voor de buurt. Door musici, theatermakers, kunstenaars, en andere cultureel actieve buurtgenoten met elkaar en met hun potentieel publiek in de buurt in contact te brengen en hen te stimuleren en inspireren tot het ontwikkelen van culturele projecten. In samenwerking met andere (culturele) instellingen zoals scholen, andere buurtverenigingen en de gemeente.

Inmiddels is SCAVA als buurtinitiatief ook te vinden op de nieuwe website van WeteringVerbetering (zie www.weteringverbetering.nl). 

Kortom: u hoort snel weer van ons!
Comments