Nieuws‎ > ‎

Kinderen Vijzelgrachtbuurt maken tunnelwandeling met Jeugdjournaal

Geplaatst 16 mrt. 2013 14:32 door Thijs Lommen   [ 31 mrt. 2013 14:29 bijgewerkt door Martijn Nykerk ]
Op welke website komt de redactie van het Jeugdjournaal terecht als ze googled op "kinderen" en "Vijzelgracht"? Op de website van SCAVA! En dus maken twee kinderen van buurtschool De Kleine Reus morgen (zondag 17 maart) een wandeling door de metrotunnel van het Stationsplein naar het Rokin. Net als vele andere Amsterdammers die morgen de unieke kans krijgen ondergronds van Noord naar Zuid te wandelen door de metrotunnel (zie http://www.hierzijnwij.nu/nieuws/voorbereidingen-tunnelwandeling-noordzuidlijn-in-vollle-gang/). 

U kijkt toch ook om 18:45 uur zondagavond hoe Bloem en Pjotr vertellen over de Noord/Zuidlijn, hun ervaringen bovengronds op de Vijzelgracht en hun eerste indrukken ondergronds?

Voor kinderen als Bloem en Pjotr, voor hun ouders en voor alle andere buurtgenoten van de Vijzelgrachtbuurt, produceert SCAVA "Günther en Julia, buurtopera over de Noord/Zuidlijn". Een familievoorstelling door en voor buurtgenoten. Met professionele begeleiding van regisseurs en een dirigent. En ook kinderen zingen en spelen mee. Maandag a.s. start de inschrijving voor de audities voor de kinderrollen. Die audities vinden plaats op 12 en 13 april in jeugdtheater De Krakeling. En speciaal voor de kinderen organiseert SCAVA ook een uniek cultureel programma rondom de thema's buurt, bouw en verbeelding. In samenwerking met onder andere, jeugdtheater De Krakeling, De Nederlandse Opera, Het Nationale Ballet en de afdeling educatie van Dienst Metro. Klik hier voor een overzicht van de plannen van SCAVA met betrekking tot het kinderprogramma.

Heeft u al op http://stem.kroonappels.nl/vote aangegeven dat u "Günther en Julia, buurtopera over de Noord/Zuidlijn" het leukste buurtinitiatief van Amsterdam vindt? Help ons het buurtproject van de Vijzelgrachtbuurt door de eerste ronde te krijgen van de zoektocht van het Oranje Fonds naar het leukste buurtinitiatief van het Koninkrijk. Het Oranje Fonds kent 50.000 toe aan de winnaar! Stem snel. Iedere stem telt. U kunt alleen morgen (zondag) nog stemmen!


 
Comments