Nieuws‎ > ‎

Günther en Julia door naar 2e ronde Kroonappels

Geplaatst 20 mrt. 2013 11:22 door Thijs Lommen   [ 31 mrt. 2013 14:31 bijgewerkt door Martijn Nykerk ]
Günther en Julia, buurtopera over de Noord/Zuidlijn, behoort tot de twaalf buurtprojecten die door Amsterdammers het afgelopen weekend zijn uitgekozen als de mooiste sociale initiatieven in de categorie buurt in Amsterdam. We citeren uit de email van het Oranje Fonds die SCAVA vanochtend ontving:

Heel hartelijk gefeliciteerd. U neemt deel aan de zoektocht naar de Oranje Fonds Kroonappels. Afgelopen weekend stemde het hele land op de mooiste sociale initiatieven in de eigen gemeente of eiland. Er zijn ruim 142.800 stemmen uitgebracht! Uw initiatief is als winnaar in de categorie Buurt uit de bus gekomen in Amsterdam. Dat betekent dat u de gemeentelijke winnaar bent in deze categorie en doorgaat naar de volgende ronde!

Hoe nu verder? In de tweede ronde vragen we uw oordeel over andere gemeentelijke winnaars. We verdeelden het Koninkrijk in 20 regio’s. Alle gemeentelijke winnaars stemmen op organisaties uit een ándere regio, maar in dezelfde categorie als waarin u nu gewonnen heeft. De gedachte hierachter is dat u met uw kennis en ervaring van uw eigen initiatief, goed een oordeel kunt vellen over soortgelijke inzendingen uit een ander deel van het Koninkrijk. 

[...]

En dan? Uit elk van de 20 regio’s wint, per categorie, het initiatief met de meeste stemmen. Op 28 maart zijn de 60 regionale winnaars bekend. Zij gaan door naar de laatste ronde die op 18 april wordt gehouden. Deze 60 organisaties krijgen op 28 maart telefonisch bericht, alle anderen krijgen een prachtige oorkonde als herinnering aan deze bijzondere zoektocht naar de Oranje Fonds Kroonappels.

SCAVA is erg blij met het behalen van de tweede ronde van Kroonappels. En hoe het verder ook afloopt, het succes van de eerste ronde is al een geweldige steun om energiek verder te gaan bij het mobiliseren en enthousiasmeren van de Vijzelgrachtbuurt. Met de buurtopera en het daarbij horende culturele kinderprogramma hopen we dat buurtgenoten zelf op een creatieve manier betekenis geven aan de gebeurtenissen van de afgelopen jaren rondom de aanleg van de Noord/Zuidlijn.

SCAVA feliciteert alle andere sociale initiatieven die door zijn naar de tweede ronde van Kroonappels, in Amsterdam en elders in het Koninkrijk. Voor een overzicht van de winnaars in Amsterdam in de categorieën Buurt, Helpende Hand en Jeugd op de website van Kroonappels klik hier