Nieuws‎ > ‎

Gemeente A'dam - Dienst Metro steunt buurtopera Vijzelgracht

Geplaatst 6 feb. 2013 15:36 door Thijs Lommen   [ 31 mrt. 2013 14:25 bijgewerkt door Martijn Nykerk ]
Vandaag heeft SCAVA van Gemeente Amsterdam - Dienst Metro (voorheen: Projectbureau Noord/Zuidlijn) een toezegging ontvangen voor een zeer substantiële financiële bijdrage voor de productie van Günther en Julia, buurtopera over de Noord/Zuidlijn. Dienst Metro zal ook op andere wijze SCAVA steunen bij het realiseren van de buurtopera. Met toestemming van Dienst Metro citeren we uit de brief die we ontvingen:

Maandag 4 februari hebben jullie ons vanuit SCAVA een uitgebreide toelichting gegeven op jullie plannen voor de realisatie van de buurtopera Günther en Julia. Zoals ook in het gesprek gezegd, we waren onder de indruk van jullie professionele aanpak om het project te laten slagen: creatief maar ook financieel.

Jullie vroegen ons om medewerking. Graag geven wij gehoor aan dat verzoek. Wij zijn blij met dit creatieve en positieve initiatief vanuit de Vijzelgracht-buurt. Het legt weer andere verbindingen met ons project en geeft nieuwe betekenissen aan de zo turbulente geschiedenis van de bouw van station Vijzelgracht.

SCAVA is erg blij met deze toezegging: weer een belangrijke stap in de richting van een sluitende begroting voor de buurtopera. Eerder ontving SCAVA ook al van onder meer Heineken, patisserie Holtkamp en de Printerette een waardevolle toezegging om de buurtopera te steunen. En kijkt u ook eens naar de namen van alle andere sponsors en subsidiegevers die u voorbij ziet komen in de slideshow op de homepage van onze website en die vermeld staan op de pagina Sponsors

Al die steun geeft ons hoop dat we in het weekend van 21 en 22 september 2013 daadwerkelijk 5 voorstellingen kunnen laten plaatsvinden voor in totaal 1500 bezoekers in een theatertent in speeltuin UJ Klaren aan het Weteringplantsoen. Maar zover is het nog niet. De repetities zijn nog maar net begonnen en de financiering van de productie is nog niet rond...
Comments