Nieuws‎ > ‎

Erik Waerts dirigent in buurtopera Günther en Julia

Geplaatst 11 jan. 2013 15:07 door Thijs Lommen   [ 31 mrt. 2013 14:22 bijgewerkt door Martijn Nykerk ]
"Günther en Julia, buurtopera over de Noord/Zuidlijn" zal gedirigeerd worden door Erik Waerts.

Erik studeerde trompet en directie aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam. Op dit moment is hij trompetdocent bij de Muziekschool Amsterdam, dirigent van het Jeugdsymfonieorkest Bloembollenstreek, het Jeugdsymfonieorkest Haarlemmermeer en twee van de opleidingsorkesten van Crescendo uit Sassenheim. Van 2004 tot 2008 was hij ook dirigent van The New Symphonic Experience, een professioneel kamerorkest dat speciaal is opgericht voor de pianist Jan Vayne, waarmee hij veel concerten in het land heeft gegeven. Sinds september 2004 is Erik afdelingshoofd muziek klassiek bij Pier K, het centrum voor kunst en cultuur in Hoofddorp.

Erik werkt(e) samen met Jan Vayne, Miranda van Kralingen, Petra Berger, Bastiaan Ragas, Carel Kraayenhof, Cor Bakker en Laurens van Rooyen. Met de laatstgenoemde maakte hij een CD samen met het Flevolands Jeugdsymfonieorkest.

Als dirigent werkte hij mee aan diverse premières, o.a. een vioolconcert van Chiel Meijering en het muziektheaterstuk Steen van Jetse Bremer.

Erik was meteen enthousiast toen SCAVA hem benaderde met de vraag of hij zou willen meewerken aan de buurtopera. SCAVA is ervan overtuigd met Erik een geweldige dirigent en repetitor voor "Günther en Julia, buurtopera over de Noord/Zuidlijn" te hebben binnengehaald.