Nieuws‎ > ‎

De Kleine Reus ondergronds op stap in Station Vijzelgracht

Geplaatst 23 mei 2013 12:40 door Thijs Lommen   [ 24 mei 2013 00:28 bijgewerkt ]
Volgende week zaterdag 1 juni, 's ochtends vóór de officiële start van de open dag van de bouw op de toekomstige metrostations Vijzelgracht en De Pijp, mogen alle kinderen van basisschool De Kleine Reus uit de Vijzelgrachtbuurt een bezoek brengen aan Station Vijzelgracht. 

In het kader van het educatieve kinderprogramma van SCAVA (producent van Günther en Julia, buurtopera over de Noord/Zuidlijn) maken aannemer Max Bögl en Dienst Metro het mogelijk dat alle kinderen van de school exclusief de gelegenheid krijgen samen met hun ouders in alle rust rond te kijken in het toekomstige station Vijzelgracht. Ook, en dat is bijzonder, de kleuters van de groepen 1 en 2 mogen naar beneden. 

Alle kinderen van De Kleine Reus krijgen in de week voorafgaand aan het bezoek een speciale les op school van Dienst Metro over de aanleg van de Noord/Zuidlijn en de bouw van Station Vijzelgracht. 

Voor meer algemene informatie over een bezoek aan de stations Vijzelgracht en De Pijp op de open dag van de bouw (1 juni), zie http://www.hierzijnwij.nu/nieuws/aftellen-tot-open-dag-noordzuidlijn/

Op de foto hiernaast zie je Mart de Mol. Op de kidz pagina van de Noord/Zuidlijn vertelt Mart over tunnelboren en vind je andere leuke informatie over de aanleg van de Noord/Zuidlijn. Kijk op http://www.amsterdam.nl/noordzuidlijn/bezoek/kidz/