Nieuws‎ > ‎

Culturele activiteiten van SCAVA

Geplaatst 11 okt. 2013 05:18 door Thijs Lommen   [ 11 okt. 2013 05:19 bijgewerkt ]
De buurtopera over de Noord/Zuidlijn ligt dan wel achter ons, maar SCAVA gaat door met het organiseren van culturele activiteiten. Om te beginnen zijn er nog twee staartjes van het educatieve kinderprogramma dat SCAVA organiseerde rondom de buurtopera. 

Zondag 24 november a.s. van 10.00 tot 12.00 uur verzorgt Cees Holtkamp nogmaals een historische rondleiding op de Vijzelgracht voor allen die zich voor het culturele drieluik hadden opgegeven (in samenwerking met het Rijksmuseum en Bureau Monumenten en Archeologie), maar die niet hebben kunnen deelnemen aan de rondleiding op de Vijzelgracht op 8 september. De rondleiding eindigt in de bakkerij van Holtkamp. We verzamelen om 9:45 uur voor Patisserie Holtkamp op de Vijzelgracht. Ook voor diegenen die zich nog niet hadden opgegeven voor deze rondleiding is er nog plek. Aanmelden kan via info@scava.net. Kosten van de rondleiding (voor wie nog niet betaald heeft voor het culturele drieluik) zijn 5 euro per volwassene. Voor kinderen is het gratis. Met uw bijdrage steunt u de culturele activiteiten van SCAVA voor de Vijzelgrachtbuurt.

Daarnaast is er aanstaande zondag een bijzondere workshop georganiseerd door het Stedelijk Museum waarin kinderen artistiek kunnen klooien met bouwafval onder leiding van kunstenaar Coen Vunderink. Meer informatie over de workshop vind u hier: http://www.stedelijk.nl/agenda/workshops/klooien-met-bouwval. De workshop vindt onder andere plaats in het kader van het educatieve kinderprogramma van SCAVA rondom de buurtopera en het Stedelijk Museum verwijst bij de beschrijving van de workshop dan ook naar de buurtopera. Een groot aantal kinderen dat betrokken was bij de buurtopera en andere buurtgenootjes zullen deelnemen aan de workshop die inmiddels, helaas, volledig is volgeboekt.

Meld u aan voor "nieuws van SCAVA per email" via de link op de homepage van deze website en u blijft automatisch op de hoogte van alle culturele activiteiten die SCAVA nog zal organiseren in de toekomst.