Nieuws‎ > ‎

Cultureel drieluik met Rijksmuseum, stadsarcheoloog en Holtkamp

Geplaatst 20 aug. 2013 04:15 door Thijs Lommen
In het kader van het educatief programma rondom Günther en Julia, buurtopera over de Noord/Zuidlijn, organiseert SCAVA in samenwerking met het Rijksmuseum, Jerzy Gawronski (stadsarcheoloog van Amsterdam van Bureau Monumenten en Archeologie) en meesterpatissier en stadsgids Cees Holtkamp een uniek cultureel-educatief drieluik voor families uit de Vijzelgrachtbuurt en daarbuiten. Het familieprogramma bestaat uit 3 onderdelen op 2 dagen: 

- 25 augustus van 10 tot 12 uur: verhaal door de stadsarcheoloog in het Rijksmuseum over de archeologische vondsten die naar boven gekomen zijn bij de werkzaamheden voor de Noord/Zuidlijn met aansluitend een daarop afgestemde rondleiding door het Rijksmuseum.

- 8 september van 10 tot 12 uur: een historische rondleiding op de Vijzelgracht met bezoek aan de bakkerij door stadsgids en meesterbakker Cees Holtkamp.

Het programma is speciaal opgezet voor families en dus ook geschikt voor kleinere kinderen. Kosten voor het hele programma (2 ochtenden): gratis voor kinderen en 5 euro per volwassene.

LET OP: het aantal plaatsen is beperkt (maximaal drie groepen van 15 personen). Wees er dus snel bij als u wil meedoen. Aanmelden kan via info@scava.net.

Heeft u overigens al kaartjes gekocht voor de buurtopera over de Noord/Zuidlijn op 20, 21 en 22 september a.s.? De laatste plaatsen zijn beschikbaar voor zaterdagmiddag 21 en zondagavond 22 september. Kopen van kaartjes kan via www.scava.net/toegangskaarten.
Comments