Nieuws‎ > ‎

AFK steunt Günther en Julia

Geplaatst 5 mei 2013 15:44 door Thijs Lommen
Günther en Julia, buurtopera over de Noord/Zuidlijn, ontvangt een omvangrijke subsidie van het Amsterdams Fonds voor de Kunst. Het AFK motiveert zijn beslissing om de subsidieaanvraag van SCAVA volledig te honoreren onder meer als volgt:

"Wij zijn enthousiast over het project. Er is goed nagedacht over de uitwerking, de deelnemers en de realisatie en dat is helder en duidelijk verwoord in de aanvraag. De opera verbindt amateurs en professionals, buurtbewoners en muziekliefhebbers en speelt in op de actualiteit. Wij waarderen dat er samenwerking is gezocht met scholen, de buurt, de Nederlandse Opera en met de organisatie van de buurtopera in Flevodorp, om van de ervaringen daar wat op te steken." 


Het Amsterdams Fonds voor de Kunst (AFK) investeert in kunst die het leven in de stad verrijkt. Het fonds is er voor alle disciplines, kunstenaars en kunstorganisaties, van amateur tot professioneel. Door financiële bijdragen te verstrekken aan kunstenaars, instellingen en andere culturele initiatiefnemers ondersteunt het AFK de ontwikkeling, versterking en diversiteit van de kunsten in Amsterdam. Voor meer informatie over het AFK zie www.afk.nl.