Even voorstellen: de leden van het productieteam
Alison Bass (productieassistentie)

In april 2012 werd ik benaderd door Sjoerd en Floris om mee te helpen aan de buurtopera die toen nog de Noord-Zuidlijn heette. Wij kennen elkaar via onze kinderen die samen op basisschool de Kleine Reus zitten. Ik was meteen verkocht toen ik de muziek hoorde. Door hier aan mee te werken heb ik heel veel leuke buurtgenoten leren kennen en enthousiast gemaakt om mee te doen. Zelf ben ik een creatieveling en werk als colorist/stylist bij Madame Tussaud´s op de Dam en maak dagelijks de overlast mee van het bouwen van de ondergrondse. Ik kom uit Londen en vind de metro een doodgewone manier om mee te reizen. Hopelijk vinden de Amsterdammers dat over een tijd ook. Ik verheug mij erop om aan de slag te gaan met het maken van kostuums en het aankleden van de sets van de buurtopera Günther en Julia.

Elske de Kruijter (logo en vormgeving website, programmaboekje en publiciteitsmateriaal)
Lidija Zelovic (filmt " the making of"  Günther en Julia)


Bart Lommen (subsidieadvies)
 
Jaren geleden was ik actief betrokken bij het Amsterdamse kunstleven, oa als adviseur bij het Amsterdams Fonds voor de Kunst. Daarna ben ik verder gegaan met het subsidiewerk, maar dan op Europees vlak. Het was dus echt een schot in de roos toen mij werd gevraagd mee te helpen aan de subsidie verwerving voor Gunther en Julia. Terug naar de kunst en cultuur!
Het is bewonderenswaardig wat alle deelnemers van het project, maar ook met de hulp van bewoners, winkeliers, gemeente, subsidieverstrekkers en sponsoren tot stand hebben gebracht. Het wordt een feest bij de uitvoeringen. Dit smaakt naar meer :)
Thijs Lommen (zakelijke leiding en pr)

Juni 2012 vroeg Floris mij of ik mee wilde schrijven aan het libretto voor een buurtopera. Ik was meteen verkocht: een prachtige vondst om "het verhaal van de Vijzelgrachtbuurt over de Noord/Zuidlijn" om te zetten in muziektheater. Van het een kwam het ander: avonden met Sjoerd en Floris praten over verhaallijn, meeschrijven aan script en libretto, stichting helpen oprichten, organisatie op de rails zetten, publiciteit zoeken. Het is allemaal even leuk en interessant. Nooit gedacht dat ik zo in de Vijzelgrachtbuurt zou duiken (kan heel diep daar). En nooit beseft hoeveel energie, enthousiasme en expertise vrijwilligers kunnen opbrengen. Wat mij betreft is dit project nu al geslaagd!


Sophie Schrameijer (productieleiding)

Rob Goudsmit (lichtontwerp en technische productie)


Alexander Goekjian (filmt " the making of"  Günther en Julia)