Even voorstellen: buurtgenoten en cast

URL van de gadget-specificatie kan niet worden gevonden
 

URL van de gadget-specificatie kan niet worden gevondenURL van de gadget-specificatie kan niet worden gevondenURL van de gadget-specificatie kan niet worden gevondenURL van de gadget-specificatie kan niet worden gevondenURL van de gadget-specificatie kan niet worden gevonden
 

foto's Martin Pluimers
Christine Philips

Met pijn in het hart zag ik de bomen op de Vijzelgracht verdwijnen. Voor een project waar ik niet achter stond, en waar wij dagelijks last van hadden in de 10 jaar dat ik kinderen op De Kleine Reus had. Wat bijzonder dat er nu zoiets positiefs uit voortkomt! Het is een feest om met zoveel enthousiastelingen uit de Vijzelgrachtbuurt bezig te zijn met Günther en Julia. Wij zongen vroeger thuis heel veel en op de middelbare school heb ik in een schoolkoor gezongen - dat is al even geleden, maar ik ben het gelukkig niet helemaal verleerd. Lekker om weer te zingen!

Wik de Bruijn

Ik vind het heel leuk om mee te doen aan de buurtopera, want ik hou heel erg van zingen. Maar ik vind het ook best spannend. Ik vind het goed dat de Noord Zuid lijn wordt gebouwd. Omdat er niet genoeg plek is voor al die auto's en dan is met de metro gaan veel beter. En Daan uit mijn klas kan straks veel sneller naar zijn tuin in Noord als de metro klaar is.

Julia Heeremans

Zingen en acteren doe ik vanaf mijn kindertijd. Jarenlang werd ik als "kabouter" gecast bij het kinderkoor "De Nachtegalen" voor de jaarlijkse opvoering in het Concert-gebouw in Haarlem, dit terwijl de rol van "elfje" immer door mij geambieerd werd!jIn Amsterdam heb ik de theateropleiding gevolgd en als acteur in een aantal theaterproducties gespeeld. De verschillende koren waarin ik heb gezongen gaven me altijd veel energie. Ik ben docent communicatie op de Hoge School van Amsterdam. Ik heb enorm veel zin om mee te zingen en spelen in de opera Günther en Julia. Het enthousiasme van de groep, het toewerken met verschillende mensen naar de uitvoering, genieten!

Christie de Wit

binnenstad-bewoner, moeder van 2 zonen, eigenaar KADIJK cultuur

Het is ongelooflijk dat de Amsterdam-se binnen-stad al sinds 2003 een bouwput is en dat er voor enkele miljarden straks een ondergrondse lijn ligt, waarvan nog steeds niet duidelijk is of we die werkelijk nodig hebben. Ik vind het fantastisch dat daar nu een opera aan gewijd wordt en dat buurtbewoners daar zo'n grote rol in spelen. Petje af voor de professionele artistieke en zakelijke leiding. Als enthousiaste amateur zanger en –acteur doe ik heel graag mee aan dit project.

Ariane Wildervanck

Ik zag dat Papa een buurtopera begon en ik wou ook meedoen. Ik wou be-wijzen dat ik kan zingen en mijn angsten over-winnen om solo te zingen voor mensen. In groep 1,2,3,4 en 5 merkte ik niks van de Noord-Zuidlijn dat het zo rommelig was, maar in groep 6 begon de juf
er over en wou ik er alles over weten, bijvoorbeeld waar die eindigde of hoe lang ze bezig waren. En toen wou ik meedoen aan de opera.

Patricia Fijneman

buurt-bewoner, cultureel ondernemer en moeder van 3 kinderen

De bouw van de Noord-Zuidlijn is een immens project, dat onze dagelijkse beleving van de openbare ruimte beheerst. De buurtopera is ook een fantastisch project, door en voor de buurt en naar ik verwacht ook ver daar buiten, een voorbeeld om de sociale cohesie van de buurt te versterken. Meezingen in de buurtopera betekent voor mij dat ik op een positieve manier een bijdrage kan leveren aan ‘mijn’ Amsterdam.

Vera Gerlings

Ik vind het heel erg leuk dat ik mee mag doen met de opera. Ik vind het grappig dat we in een theatertent gaan optreden. Ik ben blij dat ik een grote zus heb in de voorstelling, dan voel ik me een beetje thuis.
Ik ben echt een "musical-meisje"!

Bert De-myttenaere

geboren in België, klerk, filosoof, historicus, vertaler, een korte tijd docent filosofie aan een kunstacademie te Gent en jarenlang docent middeleeuwse geschiedenis aan de UVA. 

Sinds het begin van de jaren zeventig woon ik in de buurt en geniet, hoewel nu en dan vuisten in mijn zakken makend, van die buurt en van de vele vriendelijke mensen die er wonen. Ik treed soms op als voordrachtskunstenaar, in het bijzonder met gedichten van Guido Gezelle, en soms wil ik ook zingen, luid en bij voorkeur onder de douche.

Milea BossHenning Zorn

van origine Duitse Nederlander; buurt-bewoner; verbindt en ontwikkelt mensen & teams in organisaties; is mede-initiatiefnemer van studio annamora.

Sinds ’88, toen ik in de Fokke Simonszstraat mijn plek vond, is dit ‘mijn’ buurt. Onze dagelijkse route naar Kleine Reus en onze bewegingsstudio naast school gaat via de tuin aan de Nieuwe Looiersstraat. Met name in de Nieuwe Looiersstraat voel ik de cohesie van de buurt, het voelt als (de prettige kant van) een dorp. Een verbindend initiatief als de opera kon ik niet voorbij laten gaan.

Ineke Kersten

Bijna iedere dag fiets ik vanuit de Rivierenbuurt naar de Wetering-buurt, richting De Kleine Reus, een tocht die bijna helemaal boven de Noord-Zuidlijn loopt. Ik ken de bouwputten op mijn duimpje. Samen met de buurtbewoners maak ik de ontwrichting en de overlast mee, dus wat is er logischer dan mijn frustratie, ergernis en puinhoop van me af te zingen in de Buurtopera.

Juno von Schulz

Ik vond het suuuuper-leuk om mee te doen aan de audities van de buurtopera. En toen ik ook nog eens mee mocht doen was dat natuurlijk nog leuker!!!! Nu oefenen we elke donderdag met alle kinderen die mee doen aan de opera (net zoals de volwassenen) dat is heel erg leuk. Laatst was de laatste keer met de kinderen. Want dan gaan we ook met de volwassenen oefenen!!!! Dat lijkt me ook heel leuk. IK HEB ER ECHT ZIN IN!

Peter Jan Margry

In het dagelijks leven ben ik als weten-schapper (antro-poloog) in de weer: achter de computer, op congres of met veldwerk. Welk een heerlijker afwisseling is er denkbaar dan gezamenlijk te zingen over de liefde aan de Amsterdamse grachten en over drama in ondergrondse schachten?
 
Alexandra van Ede

De gevolgen die de bouw van de metrolijn meebrengt zijn divers. De verzak-king van een stukje antieke stad, verschrikkelijk. Overlast voor omwonenden en het verkeer duurt nu al jaren. Intussen zijn de bouwputten een stuk van ons leven geworden en zijn we ook trots op een geweldig staaltje doorzettingsvermogen, het uitvinden van technische nieuwig-heden en bouwvernuft dat hier wordt afgeleverd. En als klap op de vuurpijl inspireert de metro ons tot het maken van een echte opera.
In het dagelijks leven ben ik omringd door muziek. Ik regel de personele zaken voor het Nederlands Philharmonisch Orkest. Zingen of theater deed ik niet eerder. Wat een geweldige manier om mijn buurtgenoten te leren kennen. Zingend!
 
Marijke Hogers

Ik ben 33 jaar geleden in deze buurt terecht gekomen middels een meester-kraak. Voor onze tijd was het pand al een keer gekraakt geweest door een groep criminelen, waardoor het ons wel enige moeite kostte de buurt ervan te overtuigen dat er ook “nette” krakers bestaan. Inmiddels geaccepteerd, haha, ben ik erg gehecht geraakt aan de buurt en de bewoners. Regelmatig organiseren we met een aantal buren een straatdiner voor alle bewoners. De straat wordt dan afgesloten voor verkeer, iedereen zet een tafel midden op de straat met daarop gevulde pannen en heerlijke schotels; iedereen schuift bij iedereen aan en mag uit alle pannen eten, de kinderen spelen, instrumenten komen uit de huizen, de wijn vloeit, kortom: een bourgondische aangelegenheid. In het dagelijks leven houd ik mij bezig met onze stichting: Stadshout Amsterdam. Wij hebben er de afgelopen 2 jaar voor gevochten dat de Amsterdamse bomen die gekapt moeten worden (hetzij door ziekte/gevaar/verandering infrastructuur) niet langer als afval worden vernietigd, maar een mooi tweede leven krijgen. Wij zagen planken van het prachtige hout, en zorgen dat het door lokale vaklieden lokaal wordt toegepast. Wat is er nou troostgevender dan van een boom uit je straat die noodgedwongen weg moet, een mooie zitgelegenheid of speelobject in diezelfde straat te maken? Lekker zitten kletsen met je buur op de boom waar iedereen zo van hield... Mijn hart huilt als ik denk aan de bomen die stonden aan de Vijzelgracht en voor de metro moesten wijken. Helaas was onze stichting toen nog niet zover; wat hadden we daar mooie ontmoetingsplekken voor de buurt van kunnen maken............. zucht. Dit is de emotie waarmee ik mijzelf stort in de opera!

Paula van der Hooft-Carbonell

Ik heet Paula en ik zit in groep 6a bij juf Dani. Ik ben 9 en een half. Waarom doe je mee aan Gunter en julia?: nou ik wou met mijn beste vriendin audities doen omdat ik toneel super leuk vind maar mijn beste vriendin is niet door

Sanya van Loghem

Als geboren en getogen Reguliers-grachtenaar met Amsterdams bloed tot ver in de voor(v)aderen heb ik in 'mijn dorp' veel zien komen, gaan en blijven. Zo kreeg bijvoorbeeld de Amstelkerk, waarin we met buurtkinderen ooit verstoppertje speelden, eind jaren tachtig een nieuwe eigenaar: Stadsherstel. Er kwam zelfs een café in Gods houten noodkerk. Toen heette ons elfde gebod nog Kort. De vleugelnootbomen van het Amstelveld mochten blijven wortelschieten dankzij de inzet van groen liefhebbende buurtgenoten. Bioscoop Alhambra werd met de grond gelijk gemaakt en hippies maakten plaats voor yuppen. In de Vijzelhof liet de ABN een grote leegte achter die ondertussen gevuld wordt met nieuwe buurtgenoten en in 2014 met onze bredere school. Vlakbij die Vijzelhof is een schijnbaar blijvende bouwput. Het duurt nu al een tijdje met het komen van de metrolijn. Het referendumfenomeen heeft weinig succes gekend in onze PvdA stad. Door de te kleine opkomst van tegenstemmers kregen de verantwoordelijken hun zin en lag niets het prestigieuze plan van een Noord-/ Zuidlijn nog in de weg. Het heeft allemaal een hoop gekost. Buren, vrienden en bekenden, verzakten in een bureaucratische wirwar en sommigen verloren hun huis en de waarde ervan. Berooid op straat als zwerfkeien. Maar gelukkig kwamen er oplossingen en verstreek de tijd. Inmiddels zijn de gemoederen wat meer gesust en loopt het toch nog goed af met de metrolijn die wellicht Amsterdam een metropolitische boost zal geven die het verdient. Een leuke rode loper met herstel van de oude Platanen volgens het beloofde plaatje van 2020. Ik zie graag de toekomst tegemoet met nog meer duurzaamheid en groen boven ondergronds metroverkeer en garages, zoals zonnepanelen en daktuinen op de daken van onze Vijzelbuurt. Dan dansen de bijen en zingen de vogels met kleine en grote buurtgenoten mee.

Hannah Lommen

Ik zag dat mijn vader mee deed aan de buurtopera. En ik dacht wat kan ik doen? En toen zei mijn vader: Hannah er zijn audities voor de opera! En ik ging helemaal uit mijn dak, want ik heb nog nooit maar dan ook echt nooit meegedaan aan een opera. Ik zit op de Kleine Reus in groep 5b bij Annemiek en Bob. Ik vind de noord-zuidlijn echt super cool.

Onno Verkuyl

communi-cator in hart en nieren, door gesprek, zang, toneel en door goed te luisteren. 

Ik ben vader van 3 jongens op de Kleine Reus en heb de bouw van de Noord-Zuidlijn vanaf het eerste begin meegemaakt. Bij het kappen van de bomen aan de Vijzelgracht vroeg ik me af of ik een juiste beslissing had gemaakt door JA te stemmen bij het referendum over deze nieuwe metrolijn. Natuurlijk wordt de bereikbaarheid van Noord en het Centrum enorm verbeterd, maar is het al dat geld, moeite en overlast waard? 
Door mee te zingen in de buurtopera kan ik mijn gedachten verder vormen over de Noord-Zuidlijn en het belangrijkste: samen zingen met leuke mensen!

Jac Drewes

Op feesten in deze buurt wordt van oudsher vaak en enthousiast gezongen. Dus zo’n opera past echt bij deze buurt. Al is de aanleiding – nog – niet zo feestelijk, want of er nu echt al iets te vieren valt? Maar door samen te zingen ontstaat een feestelijk gevoel in ieder geval vanzelf. Leuk om te doen!

Sam Margry

Ik vind het super om mee te doen en ben heel enthousiast, ik hou heel veel van acteren en zingen dus dit was perfect! De Noord/Zuidlijn is heel irritant als je daar moet oversteken maar nu valt het al niet meer op zolang is het er al! 

Golida Donner

Wij woonden hier al toen de oude heer Vork nog boerenkool-op-maat verkocht. Na de geboorte van de kinderen werd dit “echt” onze buurt.
Wij werden net niet geëvacueerd voor de Noord-Zuid lijn. Dat er nu toch nog iets moois uit voortkomt is een feestje.

Barbara van Veen

Project Manager Clinical Research

De Vijzelgracht is voor mij een bijzondere plek. Op de hoogte waar nu het station gebouwd wordt hebben Jaap en ik 19 jaar geleden voor het eerst met elkaar gezoend! In juni vorig jaar zijn we getrouwd op het Amstelveld. We wonen al bijna 10 jaar in de buurt: eerst in de Kerkstraat en nu in de Den Texstraat. Gek dat onze kinderen niet beter weten dan dat het een bouwplaats is. Ik ben heel nieuwsgierig naar de Vijzelgracht na de hele operatie. Ik hou van zingen en toneelspelen en dit geweldige initiatief is een uitgelezen kans om daarmee aan de slag te gaan.

Hanne Abbring

Mijn naam is Hanne, en ik ben 9 jaar oud.
Ik doe mee aan de opera omdat ik heel veel van zingen en toneel hou. Ik zit op De Kleine Reus in groep 6b bij Anneke en Petra.
Ik vind het goed dat de Noord-Zuid lijn gebouwd wordt want anders kan je niet snel van Noord naar Zuid.
Ik doe ook mee aan de opera omdat mijn moeder mee doet, en zij raadde mij aan om auditie te doen. En nu doe ik dus mee en daar ben ik heel blij mee ; )

Machteld Bouman

Bladenmaker, eindredacteur, docent journalistiek, docent Nederlands als tweede taal 

In een opwelling toog ik op een kletsnatte januariavond naar de auditie voor de buurtopera Günther en Julia. Zou het de lokroep zijn geweest van de Grandes Dames (ook wel klopgeesten genoemd) van de Noord-Zuidlijn: Gravin, Noortje, Molly en Victoria? Hoe dan ook: die avond werd de opmaat naar een fantastisch muzikaal avontuur. Geïnspireerd op een omstreden project dat – als het eenmaal klaar is – met zijn Shaffystation veel Amsterdammers gelukkig zal maken. Samen spelen en zingen tot de vonken ervan af vliegen. Maanden van zwoegen en ploeteren, van diepe dalen en grote hoogten. Als deze unieke explosie van buurtcreativiteit nu maar geen nieuwe verzakkingen geeft… 

Ane Jelle Zijlstra

Zingen, altijd goed, en dan nog met buurtgenoten ook! Maar wat zijn we braaf. Niet de barricaden op, nee, zingend begeleiden wij het onderaardse monster, of wonder, ‘t is maar hoe je het ziet, bij zijn of haar onderaardse zoektocht naar het licht. Ik hoop dat het de pijn wat verzacht van wie uit zijn huis is geschud en ook, dat we ooit blij zullen zijn met die vijf kilometer extra rails. Mijn vrouw denkt in ieder geval van wel.

Skip Wijsmuller

Ik vind het heel gaaf om mee te doen, het toneelspelen vind ik heeeeel leuk,en de andere kinderen zijn allemaal uit de buurt. Van de metro bouwers heb ik geen last. Ik vind wel de fietsers en trams op de vijzel stom want die rijden door rood en dan zeggen ze dat wij door rood rijden. En heel aardig van die klaar overs die daar willen staan.

Martine Sourbag

In het dagelijks leven werk ik voor de Franse handels-delegatie, een dienst van de Ambassade van Frankrijk. Via een flyer kwam ik erachter dat er audities waren voor een buurtopera. Aangezien ik huis- tuin- en keukenentertainer ben, kon ik deze kans niet aan mij voorbij laten gaan. Ik heb jarenlang in een koor gezongen en glansrijke bijrollen vertolkt (schaap, draak, dode,...). Deze productie zorgt naast entertainment voor een stukje traumaverwerking en burenliefde en ik ben erg trots dat ik eraan mag deelnemen.
 
Jos Linneman

Werkzaam als trainer en coach voor effectieve communicatie en samenwerking

Ik woon sinds 2004 in deze buurt en de bouwput aan de Vijzelgracht is al helemaal een ‘normaal’ straatbeeld geworden voor mij. De noord-zuid lijn roept dubbele gevoelens op. Aan de ene kant twijfel over de toegevoegde waarde, de slechte planning en de beroerde begroting. Aan de andere kant bewondering voor de technische prestatie. Ik vind het leuk om aan een opera over dit project mee te mogen werken. Ik hou van zingen, ik speel als drummer in een band en luister graag naar muziek, dus de opera is voor mij een uitgelezen kans om een bijdrage aan de buurt en de stad te leveren.

Klaartje Peeperkorn
 
De stad wordt een dorp. Ontzettend leuk om met buurt-bewoners mee te mogen doen aan dit originele project, waarbij in zoiets grauws inspiratie is gevonden voor zoiets kleurrijks!

Robine ter Meulen

Elke dag de kinderen naar school brengen, betekent elke dag over de Noord Zuid lijn bouw-werkzaamheden manoeuvreren. Super leuk om te horen dat hier een culturele productie uit voort komt. Ook bijzonder dat ik daaraan een bijdrage kan leveren. Alweer lang geleden stond ik op toneel. Middelbare school en eenakters tijdens mijn studietijd. Zo lang geleden dat ik even was vergeten hoe leuk het is. Ik verheug mij met de nodige spanning of zogeheten plankenkoorts.
Carel Petersen

Toneelspelen? Lysander in de Midzomer-nachtsdroom: 1967, middelbare school... Beetje gedateerd dus. Zingen? Nou ja, feestliederen maken en begeleiden voor de incrowd ja, maar zelf zingen? Nee eigenlijk nooit. Totdat je dan, zo enthousiast, een kans wordt geboden. Gunther en Julia! Dan zwicht je. Dan ga je ervoor! Op de fiets “knopje” neurieen; zuiver blijven als “tunnelvisionair”, tekstvast worden. Wat kan zingen leuk zijn en wat blijken er al die jaren al kanjers in je buurt te wonen! Dat wordt wat in september!

Fije de Monchy

Ik vind het heel leuk dat ik mee doe aan de opera, want ik hou heel erg van zingen en toneelspelen. Ik kwam erbij omdat mijn vader mee heeft geholpen aan de opera. Hij speelt er ook in. De repetities vind ik leuk, want dan zing je met z’n allen en dat is heel gezellig. Ik kijk erg naar de voorstellingen uit!
  
Mariet Dirkzwager

Heerlijk om met anderen te zingen. (Samen) zingen, inspireert me. En hoe geweldig is het als je echt ontmoet tijdens het zingen. Zing dan. Al zit je alles tegen. Zing dan een lied…………………… (Ivo de Wijs)

Annelie Houben


al sinds 1980 buurt-bewoonster. wonend aan het 1e Wetering-plantsoen

Ik ben moeder en trotse oma en leerkracht op een basisschool. Zingen, voornamelijk koorzang, doe ik al vele jaren en op mijn school natuurlijk. Daar heb ik de leiding over een dertigtal kinderen in een schoolkoor. De opera vind ik een geweldig initiatief. Wat ik tot nu toe gehoord heb klinkt mij heerlijk in de oren  Ik vind het heel leuk om, op deze toch wel originele manier, ook andere buurtbewoners te leren kennen. Het is een positieve verbinding van buurtbewoners die hopelijk uitstraalt naar andere mensen.


Pim Luiten

Amsterdam-mer en Vijzel-grachtbuurt-bewoner sinds 2004.Werk-zaam in de cultuur. Ik voel me al vele jaren enorm thuis in de buurt en zang is mijn grote hobby. Dus wat is mooier dan met buurtgenoten een opera maken. Samen dit avontuur aan gaan. Leuk om zo veel mensen te leren kennen. Dat is geselecteerd ben voor de rol van Günther is voor mij een heerlijke uitdaging!

Jurriaan Louwerse

Ik ben Jurriaan en zit in groep 6 van de ASVO. Ik houd heel erg van zingen en dansen, daarom leek deze opera mij ook erg leuk! Eigenlijk zing ik de hele dag. Ik ben nog niet in de tunnel van de Noordzuid lijn gaan kijken, maar wel op een open dag geweest, waar we konden skiën op een speciale schans. Dat was heel leuk! Ik ben benieuwd wanneer de Noordzuid lijn klaar is, het duurt al zo lang! Heb ook veel zin in de voorstelling, ben al veel aan het oefenen! Hopelijk vindt iedereen het goed!

Floris de Monchy

Sjoerd Wildervanck kwam twee jaar geleden naar me toe en vroeg: 'zullen we samen een opera schrijven'? Ik heb meteen 'Ja' gezegd, zonder een flauwe notie te hebben van waar ik aan begon. In het dagelijks leven begeleid ik mijn klanten bij het maken en geven van onvergetelijke presentaties, ik zing in een klassiek koortje en ik heb ook wel eens op het toneel gestaan. Maar een project als dit is volstrekt uniek en het is geweldig om eraan mee te doen. Het idee om straks de bewoners van de Vijzelgrachtbuurt een onvergetelijke avond te bezorgen over ónze beleving van de Noord-Zuidlijn bezorgt me nu al kippenvel.

Connie de Dreu

Mijn hele leven staat in het teken van muziekmaken, voornamelijk als
altvioliste in een orkest. Omdat zingen zo leuk is doe ik dat er naast. Na ruim dertig jaar wonen op de Prinsengracht is de tijd nu kennelijk rijp, dankzij de Noord-Zuidlijn, al zingend meer buurtgenoten te leren kennen.

Anna de Bruijn

Sinds 15 jaar ben ik buurtbewoner, dagelijks geniet ik van de rust en de reuring. Na een aantal jaren gestopt te zijn met koor begon het weer te kriebelen. En net op dat moment komt deze opera voorbij! Het is een groot plezier om samen met mijn " buren" te zingen en spelen over onze buurt, in deze prachtproductie.

Simon Langman

Ik zit op basisschool De Kleine Reus. Ik vind het leuk om mee te doen aan de buurtopera omdat ik heel erg van zingen hou. Ik zit op het Nieuw Amsterdams Jongenskoor en daarmee heb ik wel eens in Carré opgetreden. Ik vind de metro heel leuk want ik ga weleens naar de Arena en daar ga ik ook heen met de metro. En dus vind ik ook heel leuk dat vlakbij onze school een metro-station word gebouwd en als je dan een prik bij de Rai moet halen dan kun je gewoon vanuit school naar de metro en dan naar de Rai gaan.

Wim Klein

Ik ben twee jaar geleden na een verblijf van 10 jaar in Berlijn teruggekeerd naar Amsterdam. Heimwee en de liefde brachten mij daarheen terug waar ik thuis hoor. Zingen is een passie voor me en na jaren in koren gezongen te hebben en regelmatig solo opgetreden te hebben leek het mij heel erg leuk om aan een buurtopera mee te doen.

Elena Carbonell

buurtbewoner, freelance vertaler en auteur, moeder van drie kinderen

Ik ben geboren in Cádiz (Spanje) en getogen in Sevilla en Amsterdam. Na een jarenlange verbanning uit de wereld van de muziek (conservatorium en verschillende koren en muziekensembles toen ik nog in Spanje woonde) krijg ik eindelijk een kans om terug te komen. Die kans kan ik niet voorbij laten gaan. De Noord/Zuidlijn is lastig voor de buurtbewoners: altijd langs de bouwplaats om de kinderen naar school te brengen, nieuwe verkeersregeling en vooral "lelijkheid". Maar het einde is nabij en de buurtopera over de Noord/Zuidlijn is een leuke manier om dat te vieren!

Tijmen Vroom

Ik ben nu tien jaar en ik heb het begin van de Noord Zuid lijn niet meegemaakt.
Maar ik heb er nu veel over gehoord. Ik heb geen mensen horen klagen (in mijn oren in ieder geval niet).
Toen de audities begonnen had ik er nog niet zo'n zin in! Maar toen het klaar was wou ik perse niet
meer afvallen. Gelukkig voor mij hoorde ik de week daarna dat ik door was. Ik hou altijd al van toneel.
Maar dit wordt de eerste keer voor groot publiek.

Hans Hissink

Huisschilder met ongekende muzikale gaven, en ook nog eens Louis, Theda, en Nappie als vaste fanclub residerende te De Kleine Reus. Zingen is leuk !

Agaath Bijker

Wat een verrassing dat de Never Ending Story van de metro-bouw geleid heeft tot een heuse Love Story in de vorm van deze inspirerende, sprankelende opera. Zelf had ik het zingen op een zeer laag pitje gezet, maar nu ben ik aangestoken door alle andere enthousiaste deelnemers en de creatieve staf. Alle ingredienten om het tot een groot succes te maken.
 
Ariane van Notten

Buurtbewoner. Schrijfster. Moeder van drie kinderen.

Een paar jaar geleden woonde ik met mijn gezin drie jaar in Shanghai. In die periode is een metrolijn, vergelijkbaar met de Noord-Zuidlijn van het begin tot aan het einde met alles erop en eraan aangelegd. Ook werd in die jaren de treinrails Shanghai-Beijing aangelegd. Voor ons vertrek naar de Shanghai lag de Vijzelstraat al op de schop, na onze terugkeer, inmiddels vier jaar geleden, was dit nog steeds het geval en de bouwput op de Vijzelgracht is nog lang niet weg. Bij de Chinezen gaat het bouwen wellicht te snel, in Amsterdam wel erg langzaam. Ik juich toe dat de gemeente de buurtopera over de Noord-Zuidlijn mogelijk maakt. Waar in de wereld gebeurt nou zoiets? Het zal de bouwpijn zeker verzachten. Ik heb geen zang- of acteerhistorie, ik doe mee uit enthousiasme en wie weet wat er uit voort komt. Ik doe ook mee om verbonden te zijn met de buurt waar ik van hou.

Jeroen Verdonk

Geweldig om nou ook eens een positieve wending aan het Noord Zuid lijn drama
te geven. En wat is er leuker om dat met een aantal buurtgenoten te doen. Zingen vind ik heerlijk en geeft me energie. De componist heeft een prachtstuk gemaakt. Kortom het is een feestje om mee te mogen doen. Ik werk als maatschappelijk werker bij De Bascule, een centrum voor kinder - en jeugpsychiatrie. Een zeer boeiende, afwisselende en uitdagende baan. Maar
ook soms best zwaar en dan is zingen voor mij een heerlijke uitlaatklep.

Peter Doeswijk
 
Als je in de mooiste buurt van de wereld woont, laat je geen kans voorbij gaan om daarover te zingen...