Even voorstellen: de leden van de band en het strijkkwartet
foto's Martin Pluimers
Sjoerd Wildervanck (piano)

Als ouder van 3 meisjes ben ik jarenlang dagelijks over de bouwplaats van station Vijzelgracht in aanbouw gefietst. Dat dit gedrocht tussen de mooie Amsterdamse gevels uiteindelijk de inspiratie zou worden voor onze buurtopera had geen mens toen kunnen bedenken. Ondanks de overlast en verkeersonveiligheid hebben mijn kinderen en ikzelf ook een heerlijke tijd gehad. Als volgend jaar september Günther en Julia in première gaat is dat in het laatste schooljaar van mijn jongste dochter en dus een mooi afscheid van een aantal bijzondere en intense jaren. Daar denk ik dan aan als ik er nog eens langs fiets, in café de Wetering een bier drink of er 30 meter onder de grond onderdoor zoef. 

Christoffel Klimbie (bas)

Zodra ik hoorde over dit project werd ik nieuwsgierig en heb ik contact opgenomen of er nog een bassist nodig was. Een paar uur later zat ik bij Sjoerd Wildervanck om proef te spelen - de muzikale klik bleek direct gevonden.
Ik bas op electrische bas en contrabas en doe dat al sinds mijn middelbare schooltijd. Voorheen speelde ik in bands als Again, Men in Black, De Buurmannen en nu bij www.dehollandsemeesters.com - een erg gezellige akoestische coverband waar ik ook zing.
Ik kijk er naar uit in dit project mee te werken en zo nog meer te wortelen in de Weteringbuurt.


Rogier van der Ploeg (gitaar)

Al een kleine tien jaar fiets ik dagelijks met mijn twee kinderen over het toekomstige station Vijzelgracht. Ooit hopen we hier ook onder de grond te geraken, als gebruikers van deze halte. Toen buurman Sjoerd mij vroeg om als gitarist mee te werken aan zijn buurtopera was ik ook meteen enthousiast. Wekelijks worden de composities en arrangementen mooier en gelaagder. Het aftellen naar september 2013 is begonnen.

Gerben Kuijt (drums)

Al sinds zijn 3e jaar sloop hij naar beneden op zondagmorgen, keerde alle pannen om, plaatste deze op de keukenvloer, pakte twee pollepels en begon te trommelen. Hij kwam in zijn 6e levensjaar naar Amsterdam (woont op steenworp afstand van de Vijzelgracht) en wilde nog steeds niets liever dan met stokken op een drumkruk zitten, kreeg op zijn 7e verjaardag zijn eerste drumstel en daar is het begonnen… Sindsdien heeft Gerben het erg druk: hij is schilder, drummer en leadzanger van The Pharmacy, maakt deel uit van de soul/r´nB-formatie 3MelodieZ en speelt drums en percussie bij het gezelschap ‘nPlukt waarbij hij af en toe ook meezingt. Maar hoe druk hij het ook heeft, de buurtopera kwam als welkome verrassing en hij werkt met vol enthousiasme daaraan mee.

Marit Ladage (altviool)

Ik doe mee met de rockopera Günther en Julia, omdat ik ten eerste ben benaderd door Sjoerd Wildervanck voor muzikale adviezen. Ten tweede vind ik het zeer positief voor een buurt om een muzikaal project te maken voor en door buurtbewoners. Dit werkt verbindend, creëert betrokkenheid en bevordert de creativiteit van de mens. Verder is het project in mijn ogen een muzikale knipoog naar de politiek en de aannemers van het Noordzuidlijnproject en de beroering daaromtrent voor de stad Amsterdam en zijn (buurt)bewoners. Want in een geslaagd (muzikaal) project luistert men naar elkaar, anders loopt het scheef...

Julia Rusanovsky (eerste viool)Ellen Groneman (tweede viool)

Toen Marit Ladage mij vroeg om mee te spelen met een rockopera over de Noord-Zuid lijn zei ik NATUURLIJK direct JA! Hoe leuk kan dat zijn? Bovendien vind ik het een grote eer om naast professionals als Marit en Julia te mogen spelen. De muziek is mooi en zo nu en dan zelfs super swingend! Ik zou zeggen, kom vooral kijken.....

Moïra Truijens (cello)