Günther en Julia, buurtopera over de Noord/Zuidlijn

Günther en Julia, buurtopera over de Noord/Zuidlijn

Günther en Julia, buurtopera over de Noord/Zuidlijn, was de eerste productie van SCAVA. 

De voorstellingen van de buurtopera vonden plaats op 20, 21 en 22 september 2013 in een theatertent in speeltuin UJ Klaren aan het Weteringplantsoen in Amsterdam.

De buurtopera was een enorm succes: vijf volledig uitverkochte voorstellingen (in totaal 2000 plaatsen). Bezoekers hebben gelachen en gehuild tijdens de voorstellingen, professionals uit muziek- en theaterwereld waren “diep onder de indruk” van wat deze groep amateurs onder leiding van enkele professionals voor elkaar heeft gekregen in een jaar en velen gaven blijk van hun respect voor de professionaliteit van deze grotendeels door vrijwilligers gedragen productie. Er was uitgebreid aandacht voor de buurtopera in de media (waaronder AT5, RTVNH, Studio Max Live en Het Parool. Voor meer informatie zie www.scava.net/nieuws/buurtoperaoverdenoordzuidlijngrootsucces.

Klik hier om te zien wie een bijdrage leverde aan de productie van Günther en Julia, buurtopera over de Noord/Zuidlijn. 

Günther en Julia, buurtopera over de Noord/Zuidlijn

Günther, als bouwvakker betrokken bij de bouw van metrostation Vijzelgracht, is verliefd op Julia, juf van de lagere school. Zij moet echter niets van hem hebben. Een leuke vent, zeker, maar zij verwijt hem de overlast en verkeersonveiligheid, die het gevolg zijn van de aanleg van de Noord/Zuidlijn. Dan gaat het echt mis: huizen verzakken en gezinnen moet hun huis uit. De gemeente probeert de buurt te sussen en een wethouder treedt af. Wordt het nog wat tussen Günther en Julia? 

Het verhaal over de verhouding tussen de Vijzelgrachtbuurt en de Noord/Zuidlijn is een verhaal over een buurt die geconfronteerd wordt met een drama en "er iets van probeert te maken", zonder leed te bagatelliseren en niet zonder knipoog over politiek gestuntel.

Günther en Julia is een volledig gezongen muzikale theaterproductie op het snijvlak van (rock)opera en musical, geschreven, gecomponeerd, gespeeld en geproduceerd overwegend door amateurs/vrijwilligers. Maar met professionele inbreng en begeleiding: naast professionele begeleiding bij produktie, techniek en koorrepetities, hebben de regisseurs en de dirigent/repetitor professionele ervaring met (muziek)theater. 

Günther en Julia wordt geproduceerd door, voor en in de buurt rondom de Vijzelgracht in Amsterdam. Er zullen 5 voorstellingen worden gegeven in het weekend van 20 september, 21 september (nationale burendag) en 22 september 2013, telkens voor maximaal 300 bezoekers, in een theatertent op het terrein van de speelplaats UJ Klaren aan het Weteringplantsoen.

klik hier voor een volledige beschrijving van artistieke leiding, band, cast, crew en productieteam

Bestellen van de DVD en/of CD van Günther en Julia, buurtopera over de Noord/Zuidlijn

Binnenkort beschikbaar: de DVD en de CD van Günther en Julia, buurtopera over de Noord/Zuidlijn.

De DVD bevat de registratie van de voorstelling. Als extra's biedt de DVD een extra registratie met de alternatieve kindercast alsmede een documentaire over "the making of" van de buurtopera. De registratie en de documentaire zijn gemaakt door professionele filmmakers (Zelovic Productions). De DVD kost bij intekenen via onderstaand formulier 20 euro.


De CD bevat de soundtrack van de voorstelling. De CD kost bij intekenen via onderstaand formulier 15 euro.

Om de DVD en/of de CD van Günther en Julia te bestellen klik hier.

audities voor een buurtoperavoorproefje van het eerste uur