Kinderpagina

Aan deze pagina voor kinderen wordt (nog steeds) hard gewerkt. We hopen in het begin van 2014 een volwaardige pagina in de lucht te hebben over culturele activiteiten door en voor kinderen in de Vijzelgrachtbuurt.Bloem en Pjotr in de tunnel!

Zoals eerder op deze website gemeld kwam de redactie van het NOS Jeugdjournaal al googelend bij SCAVA terecht toen ze op zoek was naar kinderen die kunnen vertellen over hun ervaringen met de Noord/Zuidlijn. Om met hen te wandelen door de metrotunnel die op zondag 17 maart toegankelijk was voor het publiek. En zo vertelden Bloem en Pjotr in het Jeugdjournaal van diezelfde dag over hun ervaringen met de Noord/Zuidlijn bovengronds op de Vijzelgracht en hun indrukken ondergronds terwijl ze door de metrotunnel wandelden van het Stationsplein naar het Rokin. 

Om Bloem en Pjotr in de tunnel te zien klik hier

Sfeerbeelden van de kinderrepetities

Veertien kinderen zijn door de auditie gekomen en spelen mee in de buurtopera over de Noord/Zuidlijn. Dit zijn hun namen (voor de rollen die zij zullen spelen klik hier): Hanne Abbring, Sam Margry, Skip Wijsmuller, Tijmen Vroom, Wik de Bruijn, Simon Langman, Fije 
de Monchy, Ariane Wildervanck, Paula van der Hooft, Jurriaan Louwerse, Hannah Lommen, Vera Gerlings, Juno von Schulz en Milea Boss. Twee kinderen spelen telkens dezelfde rol, maar tijdens verschillende uitvoeringen. Na de meivakantie zijn ze begonnen met de repetities. Ze zijn enorm trots dat ze mogen meedoen en vinden het heel erg spannend! Hieronder enkele beelden van een repetitie in de theaterzaal van buurtschool De Kleine Reus in mei. Alle foto's zijn van Martin Pluimers.

                     

                                     
Wat hoor ik?

iedere week een nieuw geluidsfragment van


met geluiden van de Vijzelgracht (boven- of ondergronds)

klik hier voor informatie over het geluid dat u hoort en voor het geluidsarchief